İlk olarak Demircilik bölümü olarak eğitime başlanmış ve zaman içerisinde Metal İşleri Bölümüne sonrasında MEGEP kapsamında Metal Teknolojisi Alanına dönüştürülmüştür.
Metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır. Binaların pencere ve kapıları, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinin metal kısımları, mutfak eşyaları, otomotiv ve uçak sanayi, demir-çelik endüstrisi, demiryolu ve köprü yapımı, eğlence araçları vb. İşler metal teknolojisinin çalışma ve uygulama alanlarındandır.
Okulumuzun Metal Teknolojisi Alanını tercih eden öğrencilerin, mezun olduktan sonra işsiz kalma ihtimalleri yok denecek kadar azdır. Metal teknolojisi dünya ticaretinde ve ülke kalkınmasında önemli yeri olan sektörlerden biridir.
Metal Teknolojisi Alanında; Kaynakçılık, Metal Doğramacılığı dalları bulunmaktadır. Şu anda öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda Kaynakçılık dalında eğitim verilmektedir.
Okulumuz Metal Teknolojisi Alanından mezun olan öğrencilerimiz; çok sayıda makineye ve büyük sermayeye ihtiyaç duymadan küçük bir yerleşim yerinde bile kendi işletmelerini kurabilirler. Metal teknolojisi alanı altındaki kaynakçı, sanayide kaynak işlerinin yapıldığı her türlü işletmelerde çalışabilir. Metal doğramacı, kapı, pencere, parmaklık, vitrin, çelik dolap, cephe giydirme işlerinin yapıldığı işletmelerde iş bulabilir. Çelik yapılandırmacı, çelik çatı, köprü, bina, gemi, uçak, makine gövdesi ve iskeleti ile ilgili işlerin yapıldığı işletmelerde istihdam edilebilir. Her türdeki Ziraat Makinelerinin imalatını, bakımını ve tamirini yapabilirler.