Okulumuzda; 1947–1948 öğretim yılında TESVİYECİLİK bölümü, 1982–1983 öğretim yılında MAKİNE RESSAMLIĞI, 1984–1985 Öğretim yılında MERMER TEKNOLOJİSİ bölümleri açılmış ve 2006–2007 eğitim öğretim yılına kadar devam etmiştir. MEGEP kapsamında bu üç bölüm Makine Teknolojisi Alanı altında birleştirilmiştir.
Bu bölümlerin birleştirilmesinde bu üç bölümde okutulması gereken temel teknik resim ve tezgâh bilgisi ortak paydasında birleşmesi uygun görülmüş ayrıca; sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmıştır.
Makine Teknolojisi Alanı okulumuzun en çok öğretmen kadrosu ve en geniş Atölye imkânına sahip alanıdır.
Makine Teknolojisi Alanımızda; Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalı(CNC), Makine Bakım Onarım Dalı, Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Dalı bulunmaktadır. Şu anda öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı, Bilgisayarlı Makine imalatı, Makine Bakım Onarım dallarında eğitim verilmektedir.
Bilgisayarlı Makine İmalatı Dalında, Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmektedir. Son teknolojiler takip edilmekte ve CNC tezgâhları ile eğitim verilerek piyasaya bu alanda destek olunmaktadır.
Makine Bakım Onarım Dalında, temel tesviye bilgileri torna, freze, vargel (planya), taşlama gibi tezgâh kullanma ve üretim yapmanın yanında makine bakım onarımı da yaptırılarak hem imalat hem bakım onarım alanında öğrenci yetiştirilmektedir.
Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı dalında; Endüstriyel üretimde, imalatı yapılacak ürünlerin yapım ve komple resimlerini bilgisayar destekli çizim ortamında iki ve üç boyutlu çizen, ürünlerin bakım ve kullanım kataloglarını hazırlayan, CNC tezgâhları için CAM programları ile sayısal kod türetme yazılımlarını uygulayan nitelikli kişiler yetiştirilmektedir.